Πολιτικοί και "Δημοσιο"γράφοι.

Όλο το κακό ξεκινάει από την παραπληροφόρηση της πλειοψηφίας των δημοσιογράφων.
Αυτοί δεν είναι η 4η εξουσία. Είναι η 1η και με διαφορά.
Τους πολιτικούς τους τρώμε στη μάπα, με τα επαναλαμβανόμενα ψέματα, αλλά έχουμε τη δυνατότητα να μην τους ψηφίσουμε, άσχετα αν είμαστε μαζοχιστές και δεν το κάνουμε.
Αλλά τους δημοσιογράφους τους διαλέγουν και τους προωθούν συνήθως κάποιοι που ενδιαφέρονται βασικά για τα υπερκέρδη τους και πολύ λίγοι αντιστέκονται και εφαρμόζουν την ελάχιστη δεοντολογία της μη παραπληροφόρησης.
Είδα πριν λίγες μέρες στο Mall (στις σκάλες κάτω από το Village), γνωστό κανάλι, να κάνει επαναλαμβανόμενες λήψεις ένα νεαρό που του έγραψαν το τι θα πει για να πετύχουν "φυσικότητα".
Επίσης, όταν βγάζουν μια δημοσκόπηση που λέει ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων π.χ. συμφωνεί με τα οικονομικά μέτρα, αμέσως παρασύρουν πολλούς να συμφωνήσουν με την "επικρατούσα" άποψη ή αποθαρρύνουν άλλους από τη όποια αντίδραση γιατί νοιώθουν ήδη "μειοψηφία". Οπότε, αν μετά την πλαστή δημοσκόπηση ξαναγίνει αμέσως άλλη, έστω και αντικειμενική, θα βγάλει αποτελέσματα προς την κατεύθυνση που σχεδίασαν.
Και το ΠΑΣΟΚ που έγινε Κυβέρνηση επειδή έλεγε ότι "έχει" το χάρτη του κρυμένου θησαυρού, με τη βοήθεια των "δημοσιο"γράφων, μας βάζει να μαλώνουμε (Υπάλληλοι Δημόσιοι με Ιδιωτικούς, Αγρότες με "Αστούς", Εργαζόμενοι με μικρομεσαίους επιχειρηματίες κλπ) και φέρνει τη μεγαλύτερη οικονομική θύελλα με δόσεις για να μην κλείνουμε τα "παράθυρα" όλοι μαζί.
Όταν θα "ξυπνήσουμε" μετά από 1 χρόνο, θα είμαστε ήδη "δεμένοι" με ένα σύμπλεγμα νόμων, χωρίς ελεύθερο χρόνο για να σκεφτόμαστε και κλειδωμένοι με έναν εκλογικό νόμο, με τον οποίο θα αποφασίζει και θα εκλέγει κυβέρνηση μόνο το 20% (ναι είκοσι τοις εκατό. Ένας στους 5). Είναι απλά μαθηματικά, αν αφαιρέσεις την αυξανόμενη αποχή & βγάλεις τα "άκυρα"-λευκά και το αυξανόμενο πριμ εδρών. Στις τελευταίες εκλογές, το ΠΑΣΟΚ πήρε 3.012.373 ψήφους από 9.933.385 εγγεγραμμένους, δηλαδή το 30,33% ενώ η ΝΔ έλεγε πάγωμα μισθών και το ΠΑΣΟΚ έλεγε λεφτά υπάρχουν. Πόσους ψήφους θα έπαιρνε σήμερα και πόσους σε 1 χρόνο, που θα νοιώσουμε τι πάθαμε εμείς και τα παιδιά μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: